Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

27 Σεπ 2021

Κλείνουν τμήματα σε σχολεία λόγω έλλειψης παιδιών - Το δημοκραφικό είναι εδώ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Πριν κάποιες λίγες δεκαετίες στην Αλεξάνδρεια είχαμε τέσσερα Δημοτικά σχολεία. Οι ανάγκες όμως του αριθμού των παιδιών οδήγησαν στην δημιουργία ακόμα τεσσάρων σχολείων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι μεγάλες και ευρύχωρες αίθουσες των παλιών σχολείων χωρίστηκαν στη μέση και έγιναν δύο.

Δυστυχώς όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Την τελευταία δεκαετία εξαιτίας της μείωσης των γεννήσεων η πίεση στα σχολεία είναι μικρότερη. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια παρατηρείται το αντίθετο πρόβλημα. Τα παιδιά είναι τόσο λίγα που δεν συμπληρώνουν τμήματα.
Ένα ενδεικτικό παράδειγμα το 3ο Νηπιαγωγείο της Αλεξάνδρειας, στο οποίο μέχρι πέρυσι λειτουργούσαν τρία τμήματα αναγκάζοντας το Δήμο να ενοικιάζει ένα ακόμα χώρο απέναντι από το κυρίως κτίσμα του σχολείου. Φέτος όμως ο αριθμός των παιδιών δεν δικαιολογούσε την ύπαρξη τρίτου τμήματος κι έτσι έμειναν μόνο δύο. Ως αποτέλεσμα η τρίτη νηπιαγωγός μετακινήθηκε από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο σε άλλο.

Φυσικά, στην πλειοψηφία των σχολείων υπάρχει ακόμα η ανάγκη για μικρότερα τμήματα αλλά τα επόμενα χρόνια μάλλον αυτό θα εκλείψει. Σύμφωνα με έρευνα του διαΝΕΟσις το 2014 ο δέικτης η γονιμότητας στην Ελλάδα είχε φθάσει στο 1,3 παιδιά/γυναίκα, που είναι σύμφωνα με τη διεθνή βιλογραφία ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 419 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top