Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

29 Αυγ 2021

Τρεις βίντεο - δράσεις για την ανάδειξη της Νάουσας ως Πόλης του Οίνου και της Αμπέλου και της Γευσιγνωσίας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στο πλαίσιο των δράσεων προβολής της Νάουσας, μέσα και από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Europe Cult-Create, ο Δήμος Νάουσας έχει ετοιμάσει σύντομης διάρκειας video με στόχο την ανάδειξή της ως Πόλης του Οίνου και της Γευσιγνωσίας
Δείτε παρακάτω τα τρία video:

 

Πρώτο βίντεο: Η πόλη της Νάουσας είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού «Βέρμιο». Ο ποταμός « Αράπιτσα» διασχίζει την πόλη. Από τον 14 ο αιώνα, το βουνό, η φυσική του ομορφιά, το ξύλο, τα βότανα, τα προϊόντα της γης και τα νερά υπήρξαν η βασική δύναμη της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής της ανάπτυξης.

 

 

Δεύτερο βίντεο: Το άλσος του Αγίου Νικολάου στην Νάουσα, με την ομορφιά του, μοναδικό στην Ελλάδα, γεμάτο υπαιρωνόβια πλατάνια, έχει λάβει μια σημαντική διάκριση, το 1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο στο πλαίσιο του θεσμού των Ευρωπαϊκών Βραβείων αστικού και περιφερειακού σχεδιασμού.

 

Τρίτο βίντεο: Το 1822 η πόλη της Νάουσας πολιορκήθηκε από τους Τούρκους και οι γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους θυσιάστηκαν πέφτοντας στον ποταμό «Αράπιτσα», επειδή δεν ήθελαν να υποταχθούν στους Τούρκους. Οι Ναουσαίοι πολέμησαν γενναία για μέρες με αποτέλεσμα να συμβάλλουν σημαντικά στην απελευθέρωση της Ελλάδας. Λόγω αυτής της συνεισφοράς τους η πόλη επίσημα χαρακτηρίστηκε Ηρωική, με βάση το Βασιλικό Διάταγμα του 1955. Μία από τις δύο πόλεις στην Ελλάδα που φέρουν αυτόν τον τίτλο και το ιστορικό παρελθόν, με τους κατοίκους να είναι γνωστοί για την γενναιότητα και την δημιουργικότητα. τους.

 #pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 725 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top