Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

27 Ιουλ 2021

Η Ευρώπη προωθεί την κυκλική Οικονομία και την Βιο-Οικονομία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η Κυκλική Οικονομία και η Βιο-Οικονομία είναι έννοιες και όροι που απασχολούν ολοένα και περισσότερο την Ευρώπη καθως οι Περιβαλλοντικές προκλήσεις μεγαλώνουν και η ανάγκη για βιώσμες λύσεις που να σέβονται το περιβάλλον είναι επιτακτική.

Μέσα σ’αυτά τα πλαίσια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα για τα «Περιφερειακά μοντέλα κυκλικής οικονομίας και βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες για βιολογικά ρεύματα - BIOREGIO», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Interreg Europe 2014-2020, συνεισφέροντας σημαντικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης Κυκλικής Βιοοικονομίας στην ΠΚΜ.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την προμήθεια βιώσιμων πρώτων υλών βιομάζας και την τροφοδοσία τόσο των υπαρχουσών, όσο και νέων αλυσίδων αξίας.

Με τον τρόπο αυτό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα επεκτείνει τη συνεργασία που αναπτύχθηκε στο BIOREGIO σε περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές περιφέρειες που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις όσον αφορά στην Κυκλική Βιοοικονομία.

Τί είναι το έργο BIOREGIO

Το BIOREGIO υποστηρίζει την Κυκλική Βιοοικονομία σε 6 ευρωπαϊκές περιοχές.

Το BIOREGIO εκμεταλλευόμενο την ευκαιρία να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση της στρατηγικής για την βιοοικονομία της Ευρώπης 2012, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2018, υποστήριξε την ανάγκη ύπαρξης αειφορίας και κυκλικότητας στη βιοοικονομία.
Το BIOREGIO στοχεύει στην ενίσχυση της ανάπτυξης Κυκλικής Βιοοικονομίας μέσω της αυξημένης εμπειρογνωμοσύνης και βελτιωμένων περιφερειακών πολιτικών. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη διαπεριφερειακή συνεργασία και μέσω μεταφοράς γνώσεων, εμπειρογνωμοσύνης και καλών πρακτικών. Ο κύριος στόχος είναι να αναπτυχθούν περιφερειακές πολιτικές, επομένως, να επιτευχθεί μια αλλαγή πολιτικής που σχετίζεται με την Κυκλική Βιοοικονομία.

Κύριο αποτέλεσμα του έργου είναι ο σχεδιασμός 6 σχεδίων δράσης για την ανάπτυξη εργαλείων πολιτικής με σκοπό την καλύτερη υποστήριξη της Κυκλικής Βιοοικονομίας της κάθε περιφέρειας, και συνεπώς την επίτευξη αλλαγής πολιτικής.

Το BIOREGIO πέτυχε 9 αλλαγές πολιτικής, 5 εκ των οποίων σχετίζονται με διαρθρωτικά ταμεία και 4 με περιφερειακές πολιτικές.

cohesion logo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 236 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top