Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

01 Αυγ 2013

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας για το Νοσοκομείο και τη Δημόσια Υγεία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Δεν εφησυχάζουμε

Το λουκέτο σε νοσοκομεία και μονάδες του ΕΟΠΠΥ, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις είναι η πραγματικότητα που σχεδιάζεται από τη μνημονιακή κυβέρνηση και θα οδηγήσει στην καθολική εξαθλίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μέσα στον Αύγουστο καταργούνται –συγχωνεύονται έξι νοσοκομεία στην Αττική παρά τις διαβεβαιώσεις των διαφόρων μνημονιακών  υπουργών. Διαβεβαιώσεις που όπως φαίνεται πήρε η επιτροπή αγώνα και για το δικό μας Νοσοκομείο. Και επειδή οι διαβεβαιώσεις και τζάμπα είναι και διαρκώς διαψεύδονται για όλα και για όλους, οι πολίτες της Νάουσας δεν εφησυχάζουμε.

Αν και θα μπορούσε κανείς να καταλογίσει  στην παρούσα δημοτική αρχή εκτός πολλών άλλων και ολιγωρία για το Νοσοκομείο, η ενδυνάμωση του  δημοτικού κινήματος και η συσπείρωση γύρω από το Δήμο για να διαφυλαχτούν τα  λίγα κεκτημένα που έχουν απομείνει στην πόλη μας είναι απαραίτητη. Κανένας δεν περισσεύει σ΄ αυτόν τον αγώνα. Οι αποκλεισμοί οργανωμένων, αλλά και απλών πολιτών δεν προάγουν το δημόσιο διάλογο και τη συμμετοχή, αντίθετα αποδυναμώνουν τις προθέσεις.

Πιστεύουμε πως οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων ως φορείς της δημοκρατίας  θα πρέπει να τοποθετηθούν για όλα όσα συμβαίνουν και να συμμετέχουν και να έχουν λόγο στις επιτροπές αγώνα για την πόλη. Διαφορετικά η επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, θα δίνει βήμα για σπέκουλα και θα ξεπλένει τις ευθύνες συγκεκριμένων τοπικών  κομματικών παραγόντων, είτε πρόκειται για βουλευτές είτε για παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με το ένα χέρι ψηφίζουν ή στηρίζουν τις μνημονιακές κυβερνήσεις και επιλογές και με το άλλο ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, ότι δήθεν αγωνίζονται για τα κεκτημένα του τόπου μας.

Για μας η υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμα περιττό δημοσιονομικό βάρος που θα δοθεί φιλέτο στον ιδιωτικό τομέα. Ανοιχτό δημόσιο νοσοκομείο με οκτώ τουλάχιστον κλινικές είναι για την πόλη μας και την περιοχή ζωτική ανάγκη. Ο συνεχής αγώνας και η επαγρύπνηση, η συμπόρευση όλων των πολιτών με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και η συντονισμένη διεκδίκηση,  είναι που θα βάλουν φρένο στα σχέδιά τους.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris hendrerit justo a massa dapibus a vehicula tellus suscipit. Maecenas non elementum diam.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 603 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top