Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

14 Οκτ 2021

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Προϋπολογισμός με αναπτυξιακή στόχευση και μείωση των φόρων» Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

«Είναι σαφής η δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα σε ένα χρόνο από το 8,2% της ύφεσης του 2020, περάσαμε στο 6,1% ανάπτυξης το 2021 και αυτό, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 υπήρχαν ακόμα περιοριστικά μέτρα και δεν λειτουργούσε με τους κανονικούς και συνήθεις ρυθμούς η πραγματική οικονομία» επισήμανε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2022 έχει ξεκάθαρη αναπτυξιακή λογική και στόχευση και συνδέεται με νέες μειώσεις φόρων.

Συγκεκριμένα ως προς την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τις δωρεές και τις γονικές παροχές, ο κ. Βεσυρόπουλος επεσήμανε ότι το αφορολόγητο όριο αυξάνεται στις 800.000 ευρώ και αφορά στη μεταβίβαση, με γονική παροχή ή δωρεά, κάθε είδους περιουσιακού στοιχείου από κάθε γονέα σε κάθε τέκνο, από κάθε τέκνο σε κάθε γονέα, από παππού ή γιαγιά σε κάθε εγγόνι, μεταξύ συζύγων ή προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης , τονίζοντας παράλληλα ότι το ίδιο αφορολόγητο όριο των 800 χιλιάδων ευρώ ισχύει και για τις χρηματικές γονικές παροχές ή δωρεές.

Για τη νέα μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 24% στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση, ο κ. Βεσυρόπουλος υπενθύμισε ότι είναι η δεύτερη μείωση που γίνεται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς είχε προηγηθεί η πρώτη μείωση το 2019 από το 28% στο 24%.

IMG 20211014 WA0000

Ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης και σε μια σειρά πρόσθετων φορολογικών ελαφρύνσεων, όπως:
-Τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 100% στο 80% από το φορολογικό έτος 2021 σε μόνιμη βάση.
- Την επαναφορά στο 55% από το 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα φυσικά πρόσωπα, σε μόνιμη βάση από το φορολογικό έτος 2020.
-Την απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για το 2022 για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους αγρότες.
-Την παράταση της ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, στον καφέ στα μη αλκοολούχα ποτά, στα εισιτήρια των κινηματογράφων και στο τουριστικό πακέτο έως τον Ιούνιο του 2022.
-Τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού από το 24% στο 13% έως τον Ιούνιο του 2022.
-Την μετάταξη του ΦΠΑ για τις ζωοτροφές στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

«Στην φορολογική πολιτική συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Από τη μία πλευρά είναι η αντίληψη της υπερφορολόγησης, της συνειδητής επιβάρυνσης της μεσαίας τάξης και από την άλλη πλευρά είναι η δική μας αντίληψη: η πολιτική της μείωσης των φόρων. Αυτή η πολιτική όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα επιταχυνθεί με την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης» τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

#pgnews #ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 369 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top