Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

17 Αυγ 2021

Άγγελος Τόλκας: Κούφιες οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Δήλωση του Βουλευτή Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Άγγελου Τόλκα για τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ. Ακολουθεί η δήλωση:

«Θα αιφνιδιάσουμε θετικά με τις αποφάσεις μας..»

Αυτό έλεγε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ στις 27/4/2021 εδώ στην Ημαθία ενώπιον όλων των κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών για τον παγετό που μόλις είχε πλήξει το Νομό.

- Θα υπάρξει αίτημα οικονομικής στήριξης από την ΕΕ από τον Έλληνα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είπαν. Δεν καρποφόρησε και τελικά τα χρήματα είναι από το Υπουργείο Οικονομικών
- Θα ανταποκριθεί ο ΕΛΓΑ με τις πληρωμές αποζημιώσεων στο χρόνο που οι αγρότες θα διέθεταν την παραγωγή τους είπαν. Δεν το κατάφεραν και φτάσαμε στα μέσα Αυγούστου μετά από συνεχείς αναβολές και υποσχέσεις.
- Πληρωμές αποζημιώσεων και προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών, με το ποσό να φθάνει περίπου στα 155 εκατομμύρια ευρώ, είπαν. Τελικά έχουμε στρεμματικές ενισχύσεις, χωρίς οι αγρότες να μπορούν να υπολογίσουν τα ποσά που δόθηκαν σε τί αντιστοιχούν και τελικά πόσο λαμβάνουν ανά στρέμμα. Και ως εκ θαύματος το ποσό των 155 εκατομμυρίων έγινε σχεδόν 35.
- Δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις είπαν. Και ούτε δίκαιες είναι ούτε άμεσες καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις και με διάφορα τερτίπια είτε δεν δόθηκαν καθόλου προκαταβολές είτε δόθηκαν λιγότερα σε αγρότες που υπολόγιζαν άλλα ποσά σε σχέση με όσα είχαν εξαγγελθεί.
Με όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη για το τί θα πράξει η κυβέρνηση τελικά με τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που δίνει τα πάντα στους λίγους και δεν ενδιαφέρεται για την πλειοψηφία των αγροτών.
Ας σταματήσει αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων, δηλώσεων και φωτογραφιών από πλευράς της κυβέρνησης που με την πολιτική της οδηγεί την Ημαθία σε έναν ζοφερό χειμώνα και στην οικονομική κατάρρευση.

Τελικά ναι αιφνιδιαστήκαμε,
στην κυβέρνηση αυτοεπιβραβεύονται αλληλοθαυμαζόμενοι.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 311 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top