Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

14 Ιουλ 2021

Μ. Βορίδης: Ο δημόσιος υπάλληλος που αποδίδει πρέπει να επιβραβεύεται

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σε δράσεις οι οποίες «αλλάζουν το περιβάλλον της δημόσιας διοίκησης», αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο 8ο στρατηγικό συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τίτλο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & αναπτυξιακή προοπτική 2021». Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το Δημόσιο πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες «ενός ιδιωτικού τομέα που μεταβάλλεται ψηφιακά με ταχείς ρυθμούς κι' αν δεν το παρακολουθήσει, θα αρχίσει να γίνεται αντιληπτό το Δημόσιο ως ένα βαρίδι στην παραγωγική διαδικασία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση είναι η ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους και η τοποθέτηση των δημοσίων υπαλλήλων στη «σωστή» θέση με βάση τα προσόντα τους αλλά και τα ταλέντα και ενδιαφέροντά τους. Για το μπόνους παραγωγικότητας είπε ότι είναι αναγκαίο για την επιβράβευση των υπαλλήλων που αποδίδουν, ενώ αναφέρθηκε αρνητικά για τον εξισωτισμό που επικρατεί σήμερα στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον οποίο ακόμα και αν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στην παραγωγικότητα μεταξύ των υπαλλήλων, εν τούτοις δεν υπάρχει καμία μισθολογική και υπηρεσιακή διαφοροποίηση.

«Το πνεύμα εξισωτισμού έχει σκοτώσει τα πάντα. Πρέπει να ξανάρθει στον πυρήνα του Δημοσίου η έννοια της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας. Όχι τιμωρητικά, αλλά για να μπορεί να επιβραβευτεί αυτός που κοπιάζει και αποδίδει», τόνισε χαρακτηριστικά. Προανήγγειλε νέο σύστημα αξιολόγησης των διευθυντικών στελεχών εντός του επόμενου έτους με βάση όχι τα τυπικά προσόντα αλλά με το κατά πόσο η οργανική μονάδα πέτυχε τους στόχους.

Μίλησε ακόμα για νομοθέτηση κοινού πλαισίου αξιολόγησης για την αυτοαξιολόγηση των οργανικών μονάδων. Αναφέρθηκε, τέλος, στο νέο σύστημα προσλήψεων με τον ετήσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, που θα εφαρμοστεί το επόμενο έτος, και θα επιταχύνει κατά πολύ τη διαδικασία διορισμού που σήμερα είναι τα 3,5 - 4 χρόνια, αλλά και θα φέρει «πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην επιλογή του προσωπικού».

 

#pgnews #ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top