Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

17 Απρ 2014

Εξυπνο κινητό 50 δολαρίων από την Google

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ενα έξυπνο και συναρμολογούμενο τηλέφωνο ιδιαίτερα προσιτό σε όλους ετοιμάζει να παρουσιάσει η Google τον Ιανουάριο του 2015, όπως προβλέπει η ίδια. Πάντως, δεν πρόκειται για την πρώτη τέτοια απόπειρα. Η εταιρεία, η οποία το δοκίμασε πρώτη ήταν το 2008 η ισραηλινή νεοφυής Modu. Το 2011 διέκοψε τις δραστηριότητές της και εκείνη τη χρονιά η Google, όντας διορατική, εξαγόρασε τις σχετικές πατέντες της. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η νέα συσκευή κοστολογείται στα 50 δολάρια και αναμένεται να ανταγωνιστεί ευθέως στην αγορά, στην οποία κυριαρχούν η Samsung με τα δημοφιλέστατα κινητά της και το λειτουργικό σύστημα Android, καθώς και η Apple με τα iPhone και το iOs αντίστοιχα.


Το ευρύτερο σχέδιο στο οποίο υπάγεται η κατασκευή του νέου κινητού ονομάζεται Project Ara. Το συναρμολογούμενο τηλέφωνο απαρτίζεται από ένα πλαίσιο, μία οθόνη, τη σύνδεση Wi-Fi και έναν επεξεργαστή. Οπότε θα προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις ενός εκάστου χρήστη, ο οποίος αναλόγως θα το συναρμολογεί και θα του προσθέτει εξαρτήματα, χρώματα και αξεσουάρ. Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η θυγατρική της Google, Μοtorola. Την όλη φιλοσοφία εξηγεί ο επικεφαλής του Project Ara, Πολ Ερέμενκο. «Σκεπτόμαστε να ονομάσουμε το έξυπνο κινητό «Γκρι τηλέφωνο/Grey Phone», ώστε ο καθένας, που το αποκτά, να του δώσει το δικά του "χρώματα"», επισημαίνει. «Με το Grey Phone θα κάνουμε σε επίπεδο υλικού ό,τι κάνει το Andrοid σε επίπεδο λογισμικού: δημιουργούμε ένα ζωντανό οικοσύστημα ανοιχτό σε άλλες εταιρείες και μηχανικούς ανάπτυξης εφαρμογών και υπηρεσιών, επιταχύνουμε τον ρυθμό παράδοσης των καινοτομιών μειώνουμε τους χρόνους ολοκλήρωσής τους».

Το συναρμολογούμενο κινητό της Google θα έχει τον κεντρικό του σκελετό, στον οποίο θα προσαρμόζονται επιμέρους εξαρτήματα και υπηρεσίες. Οι χρήστες διαρκώς θα το αναβαθμίζουν με την αγορά φθηνών εξαρτημάτων, όπως μία κάμερα ή ένα νέο ραδιόφωνο 4G. Επίσης, θα μπορούν να επισκευάζουν ό,τι θέλουν στη συσκευή τους, η οποία θα λειτουργεί ως πλατφόρμα πέρα από τα όρια ενός τηλεφώνου, όπως αναφέρει ο Guardian. Κατά τον κ. Ερέμενκο, η μέση διάρκεια ζωής του «Γκρι τηλεφώνου» θα είναι πέντε με έξι χρόνια.

 

kathimerini.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top