Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

12 Φεβ 2021

NASA: Αστεροειδής ίσος με δυο «Μπουρτζ Καλίφα» θα πλησιάσει τη Γη τον Μάρτιο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε από τους αστρονόμους το 2001 -Θα βρίσκεται σε απόσταση πέντε φορές μεγαλύτερη απ' όσο η Σελήνη  - Γιατί χαρακτηρίζεται «δυνητικά επικίνδυνος»Ένας αστεροειδής με μέγεθος διπλάσιο από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ Καλίφα (το ύψος του ξεπερνά τα 820 μέτρα) θα περάσει από τη Γη τον Μάρτιο και έχει χαρακτηριστεί «δυνητικά επικίνδυνος» από τη NASA.

Ο αστεροειδής, που ονομάζεται 231937 (2001 FO32), θεωρείται απίθανο να «χτυπήσει» τη Γη, καθώς θα απέχει 1,2 εκατομμύρια μίλια από τον πλανήτη μας - πέντε φορές πιο μακριά απ΄όσο βρίσκεται η Σελήνη.Ο χαρακτηρισμός «δυνητικά επικίνδυνος» αποδίδεται από τη NASA σε οποιονδήποτε μεγάλο αστεροειδή έρχεται σε απόσταση μικρότερη των 4,5 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη και «θα μπορούσε» να χτυπήσει τον πλανήτη κάποια στιγμή στο μέλλον.
 Ο διαστημικός βράχος πλάτους άνω των 1.600 μέτρων (ή 1,6 χιλιόμετρα) θα πραγματοποιήσει την πλησιέστερη προσέγγισή του στον πλανήτη μας στις 21 Μαρτίου και ώρα 16:03 (ώρα Γκρίνουιτς).

Όσοι ενδιαφέρονται να τον δουν (και αυτό δεν αφορά, πιθανόν, όσους βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο), μπορούν να το κάνουν μέσω ενός τηλεσκοπίου με διάφραγμα οκτώ ιντσών αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα στις 21 Μαρτίου, κοιτάζοντας ελαφρώς πάνω από τον νότιο ορίζοντα, ανάμεσα στους αστερισμούς του Σκορπιού και του Τοξότη.

asteroid1


Ο αστεροειδής εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2001, από μια σειρά τηλεσκοπίων στο Νέο Μεξικό που αποτελούν μέρος του προγράμματος Lincoln Near-Earth Asteroid Research (LINEAR).

asteroid2


Χρησιμοποιώντας αυτές τις παρατηρήσεις, οι αστρονόμοι υπολόγισαν την τροχιά του, βρήκαν πόσο κοντά θα έφτανε στη Γη και αποφάσισαν πως κινείται στα 77.000 μίλια την ώρα.

Το SpaceReference.org ανέφερε για τον αστεροειδή: «Με βάση τη φωτεινότητα και τον τρόπο που αντανακλά το φως, ο 2001 FO32 έχει πιθανώς διάμετρο από 0,767 έως 1,714 χιλιόμετρα, καθιστώντας το μεγαλύτερο από το 97% των αστεροειδών αλλά μικρότερο σε σύγκριση με τους μεγάλους αστεροειδείς».
https://www.protothema.gr/
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top