Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

06 Φεβ 2021

Η Κίνα «πατάει» την Τετάρτη στον Άρη - Εκπληκτική φωτογραφία από το Tianwen-1

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Από απόσταση 2,2 εκατ. χιλιομέτρων η φωτογραφία - Το κινεζικό διαστημόπλοιο θα μετρήσει τη βαρύτητα και αμέσως μετά θα προσεδαφιστεί στην περιοχή Utopia Planitia

 

Ένα βήμα πιο κοντά στην «κατάκτηση» του πλανήτη Άρη βρίσκεται πλέον η ανθρωπότητα, ειδικότερα όμως η Κίνα, το διαστημόπλοιο της οποίας προσέγγισε τον «Κόκκινο Πλανήτη» μετά από ταξίδι πολλών μηνών.

Το Tianwen-1 έστειλε και την πρώτη του φωτογραφία από τον Άρη, η οποία θεωρείται ότι αποτυπώνει επακριβώς την εικόνα του πλανήτη.

Η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία που τράβηξε η τελευταίας τεχνολογίας κάμερα του Tianwen-1, η οποία ήταν από απόσταση 2,2 εκατ. χιλιομέτρων από τον «Κόκκινο Πλανήτη».

Οι περιοχές του Άρη που αποτυπώνονται στη φωτογραφία είναι οι Acidalia Planitia, Chryse Planitia, Meridiani Planum, Schiaparelli Crater και Valles Marineris.

mars_china1


Την Παρασκευή, το Tianwen-1 βρισκόταν σε απόσταση 1,1 εκατ. χιλιομέτρων από τον «Κόκκινο πλανήτη». Την Τετάρτη (10 Φεβρουαρίου), το κινεζικό διαστημόπλοιο αναμένεται να εισέλθει στην ατμόσφαιρα του Άρη και να ξεκινήσει την αποστολή του, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Το Tianwen-1 θα προσεγγίσει την επιφάνεια του Άρη σε τέτοια απόσταση, ώστε να μετρήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τη βαρύτητα του πλανήτη.

Το κινεζικό διαστημόπλοιο ταξίδεψε 465 εκατ. χιλιόμετρα -μαζί με τις «μανούβρες» που έκανε για να εκμεταλλευθεί βαρυτικά πεδία- σε 197 ημέρες και βρίσκεται σε απόσταση 184 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στην ατμόσφαιρα του Άρη, το Tianwen-1 θα ξεκινήσει τη διαδικασία προσεδάφισης στον «Κόκκινο πλανήτη» και συγκεκριμένα στην περιοχή Utopia Planitia, νότια από την περιοχή που αναμένεται να προσεδαφιστεί τον Μάιο το Viking 2 της NASA.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top