Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

26 Σεπ 2020

ΕΕ - Τεχνητή νοημοσύνη: διατηρώντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο - ΒΙΝΤΕΟ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Αυτό το λεωφορείο στη Φινλανδία μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι αρκετά έξυπνο. Ακολουθεί τη διαδρομή του χωρίς καμία βοήθεια και με τις κάμερες και τους αισθητήρες του μπορεί να αντιδράσει σε απρόσμενες ή επικίνδυνες καταστάσεις. Αλλά ποιος φταίει σε περίπτωση ατυχήματος; Το μηχάνημα, ο ιδιοκτήτης ή μήπως ο προγραμματιστής; 

Η τεχνητή νοημοσύνη μάς προσφέρει πληθώρα ευκαιριών σε τομείς από τις μεταφορές μέχρι την υγειονομική περίθαλψη. Ωστόσο, καθώς καθίσταται συχνότερη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμεί κανόνες που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να αποκομίσουν τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης, θέτοντας παράλληλα σαφή όρια σχετικά με ό,τι δεν είναι αποδεκτό. «Βασική προτεραιότητα είναι να έχουμε κανονισμούς που τοποθετούν τον άνθρωπο στο επίκεντρο.»

Οι ευρωβουλευτές θέλουν ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει ότι καθώς η ΤΝ αναπτύσσεται, όλες οι πτυχές της υλοποίησής της θα παραμένουν συμβατές με τη νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έννοιες όπως η μεροληψία ή η ανισότητα των φύλων δεν αποτελούν μέρος των αλγορίθμων που είναι η βάση αυτού του είδους τεχνολογίας.» Όπου αναπτύσσεται η ΤΝ, πρέπει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των χρηστών. Η ιδιωτικότητα και τα δεδομένα των ανθρώπων πρέπει να προστατευτούν, όταν πρόκειται για τεχνολογίες όπως η αναγνώριση προσώπου.

Οι τεχνολογίες υψηλού κινδύνου πρέπει να ελέγχονται αυστηρά. Το Κοινοβούλιο θέλει η ΤΝ να βελτιώσει τη ζωή μας. Οι κανόνες θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να θέσουν την ΤΝ στο επίκεντρο της πράσινης μετάβασης. Και πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτες για να εξελιχθούν εξίσου γρήγορα με την ΤΝ.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top